Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο να λιώσει ανακατεύοντας.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Αλέθουμε τα λουκάνικα στο μπλέντερ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε για 3 με 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε με τα λουκάνικα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες σπασμένες.
- Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει.
- Αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Στήνουμε το γρήγορο παστίτσιο με πένες
- Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Απλώνουμε όλη τη σάλτσα κιμά σε μια στρώση.
- Βάζουμε φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα όλο το παστίτσιο.
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 200°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.