Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βυθίζουμε τις πατάτες με την φλούδα σε μπολ με νερό. Τις τρίβουμε πολύ καλά να καθαρίσουν από τα χώματα.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά έτσι ώστε η φλούδα τους να καθαρίσει τελείως.
- Έπειτα τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
- Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, βράζουμε για 30-35’ να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
- Τέλος τις στραγγίζουμε καλά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα πιρούνι τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια, μπουκιές.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα.
- Μόλις κάψει καλά το λάδι ρίχνουμε μέσα τις σπασμένες πατάτες σε δυο δόσεις και χαμηλώνουμε την ένταση σε μεσαία.
- Προσοχή γιατί το λάδι φουσκώνει.
- Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η φλούδα και να γίνουν τραγανές ολόγυρα.
- Τις βγάζουμε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τελείως. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
- Όσο είναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, τρίβουμε πιπέρι και λίγη ρίγανη.
- Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο, όσο ακόμα είναι ζεστές και τραγανές.
Tips
- Για να γίνουν τέλειες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες πατάτες νέας σοδιάς με λεπτή φλούδα.