Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180ºC.
- Σε κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.
- Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.
- Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα (αφαιρούμε το σκόρδο).
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε για 25′ – 30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
- Αφήνουμε την πατατόπιτα να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.