• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 800 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 250 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
  • λίγο φασκόμηλο (φρέσκο κατά προτίμηση)
  • πιπέρι αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου

    1. Σε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σε πολύ χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7΄-8΄.

    2. Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τις μεμβράνες και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φασκόμηλο, να σοταριστούν για 5΄-6΄, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη. Αλατοπιπερώνουμε.

    3. Με τρυπητή κουτάλα βγάλουμε τα συκωτάκια από το τηγάνι. Αφήνουμε να βράσουν τα υγρά και να μειωθεί στο μισό ο όγκος τους. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα συκωτάκια (αφού κρυώσουν) και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα συμπυκνωμένα υγρά (αφού κρυώσουν).

    4. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, ν’ αφρατέψει, και ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα υλικά.

    5. Τοποθετούμε το πατέ σε φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για να ξεφορμάρουμε το πατέ.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×