• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
139
  • 500 γρ. πένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. μυζήθρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά.

    Τον ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 5΄ να μαραθούν.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ζάχαρη.

    Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 25΄, μέχρι να χυλώσει ο κιμάς.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

    Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στον κιμά.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2΄ και ανακατεύουμε.

    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται