Πένες με τυριά στο φούρνο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με όποιο είδος ζυμαρικού επιθυμείτε. Μόνο να θυμάστε πρέπει να το σερβίρετε ζεστό και μαστιχωτό...

Πένες με τυριά στο φούρνο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με όποιο είδος ζυμαρικού επιθυμείτε. Μόνο να θυμάστε πρέπει να το σερβίρετε ζεστό και μαστιχωτό με τα τυριά να λιώνουν σαν τσίχλα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1

Για τις πένες

  • 500 γρ. πένες ριγωτές
  • 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 1 κ.σ. βούτυρο soft
  • Αλάτι

Για την κρέμα

  • 1 lt γάλα
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο soft
  • 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρούστα (προαιρετικά)

  • 2 κ.σ. ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις πένες ογκρατέν

    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο βραστο νερό για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο.

    Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στην κρέμα μαζί με το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την κρέμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος πυρίμαχο 22×30 ή σε μικρό ταψί βουτυρωμένο.

    Πασπαλίζουμε το ογκρατέν με την κρούστα τυριού και ψωμιού.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC ,στον αέρα, στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα το ογκρατέν με πένες και τυριά. Περίπου για 20’ .

    Το σερβίρουμε ζεστό όπως βγαίνει από τον φούρνο όσο ακόμα λιώνουν τα τυριά και η κρέμα διατηρεί την υγρασία της.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, σε μια μεσαία κατσαρόλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στην εστία.

    Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για περίπου 7’, μέχρι να πυκνώνει και να δέσει.

    Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τετριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ογκρατέν με τυριά.

    Για την κρούστα

    Ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό.

    Η κρούστα είναι προαιρετική μπορείτε να την παραλείψετε.

    Αν οι πένες είναι το αγαπημένο σας ζυμαρικό δοκιμάστε και την πιο ανάλαφρη εκδοχή τους:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται