Για τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε καρέ.
Τις βάζουμε σε μπολ, με νερό να τις καλύπτει. Αφήνουμε για 10´-15′.
Τις στύβουμε καλά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Σοτάρουμε το σκόρδο για 1´ με το μπούκοβο να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 4-5′ να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη σάλτσα. Aνακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5′.
Έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις στραγγίζουμε καλά. Τα ζυμαρικά με τρύπα κρατούν αρκετό νερό μέσα τους.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε ώμο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.