Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά που θα βάλουμε με τις πένες, δηλαδή, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, σκόρδο και κρεμμύδι.
- Τα βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα βότανα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10΄ επιπλέον (αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ντομάτες εμπορίου ψιλοκομμένες).
- Ωστόσο, βράζουμε το 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8΄.
- Στο τέλος, θα έχει μείνει περίπου 1 φλ. νερό στα ζυμαρικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στα ζυμαρικά με το νερό τους, την παρμεζάνα. (Προσοχή, δεν τα στραγγίζουμε).
- Τα ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 15΄- 20΄.
- Τέλος, προσθέτουμε σε κομμάτια τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.