Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ακουει κανείς και αμέσως ο πρώτος συνειρμός είναι ότι η Ελλάδα μας από άκρη σε άκρη είναι περήφανη για τις πίτες της....

 

Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ακουει κανείς και αμέσως ο πρώτος συνειρμός είναι ότι η Ελλάδα μας από άκρη σε άκρη

είναι περήφανη για τις πίτες της. Με λαχανικά, με κρέας με τυρί, με φύλλο ή χωρίς φύλλο κάθε πίτα έχει τη μαγεία της και τη

μοναδική νοστιμιά της.

Μια από τις πιο αγαπημένες είναι και η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Εδώ μιλάμε για μια πολύ εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο,

που δεν χρειάζεται καμία μαεστρία στο στρώσιμο φύλλου και είναι κατάλληλη για πρωτάρηδες. Η σοφία της ελληνικής κουζίνας

φαίνεται και στην τέχνη της πίτας όπου δεν χρειάζεται πάντα το άνοιγμα του φύλλου.

Έτσι η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έχει μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας αφού το μόνο που χρειάζεται είναι το ανακάτεμα των υλικών.

Ψήσιμο στο φούρνο και μετά απόλαυση για μικρούς μεγάλους από το πρώί για πρωινό μέχρι και το βραδάκι για ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα σε μια σαλάτα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
30
  • 200 γραμ. καλαμποκαλευρο 50 γραμ. σιμιγδαλι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
  • 1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ηπειρωτικη τυροπιτα

    Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι και το baking powder.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά.

    Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.

    Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι.

    Λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα νούμερο 36 και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σιμιγδάλι.

    Αδειάζουμε την ηπειρώτικη τυρόπιτα στο ταψί (ή αλλιώς το πεπέκι) και στρώνουμε την επιφάνεια της με ένα κουτάλι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο σε αντιστάσεις, στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχαρα του φουρνου, γύρω στα 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται