Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε την πεσκανδρίτσα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε τα καρότα σε χοντρές φέτες και τις πατάτες στα τέσσερα. Τα κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε φέτες, τα ρίχνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την πατάτα, το καρότο και το σέλινο (δεμένο σε ματσάκι για να το αφαιρέσουμε εύκολα στο τέλος).
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά.
- Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά πιέζοντάς τα ελαφρά να μπουν στο ζωμό. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 12 λεπτά ακόμα.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό. Βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, το σκεπάζουμε και περιμένουμε 5 λεπτά να καταλαγιάσει ο βρασμός. Σε αυτό το στάδιο τα λίγα υγρά του φαγητού έχουν μετατραπεί σε δεμένη σάλτσα λαδολέμονο.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα πεσκανδρίτσας με τα λαχανικά.