Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά ώστε να πιεί τα υγρά του.
- Ρίχνουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
- Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε.
- Βάζουμε ελάχιστη γέμιση.
- Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.
- Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά.
- Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.
- Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.
- Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Τέλος τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.
- Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.
- Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας.