Χειμώνα – καλοκαίρι, εμείς θέλουμε να μυρίζουμε πάντα τη θάλασσα! Το ιδανικό είναι να τις σερβίρουμε σαν μεζεδάκι μαζί με λίγο...

Χειμώνα – καλοκαίρι, εμείς θέλουμε να μυρίζουμε πάντα τη θάλασσα! Το ιδανικό είναι να τις σερβίρουμε σαν μεζεδάκι μαζί με λίγο ουζάκι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
122

Για τις πικάντικες σαρδέλες φούρνου

  • 600 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 1 καυτερή φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πικάντικες σαρδέλες φούρνου

    Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε το κόκαλο και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα (τα φιλέτα ενωμένα).

    Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

    Αραδιάζουμε τις σαρδέλες με τη ράχη τους στο ταψί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καλά και πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη ρίγανη.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.

    Ψήνουμε τις σαρδέλες στο φούρνο για 8΄-10΄ στους 200° C.

    Σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου ψάρι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται