Για τη πικάντικη σάλτσα
Αφαιρούμε πρώτα τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄, να μαλακώσουν πολύ καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με ό,τι ζυμαρικό μας αρέσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Τώρα που είναι στα φόρτε τους συντηρήστε τες σε βάζο ή κατάψυξη.