• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
63
  • 6 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πιπερια τσιλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 4 ντομάτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Αφαιρούμε πρώτα τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.

    Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε  κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄, να μαλακώσουν πολύ καλά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να πυκνώσει καλά.

    Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με ό,τι ζυμαρικό μας αρέσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Ευ Ζην
    Φαγητά με λαχανικά
    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται