Εκτελεση
Αφαιρούμε πρώτα τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄, να μαλακώσουν πολύ καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να πυκνώσει καλά.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ό,τι ζυμαρικό μας αρέσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.