Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.
- Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το ίδιο κάνουμε με τα κρεμμύδια.
- Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου για 5΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Σβήνουμε με το ξίδι.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κάππαρη και μερικές ελιές για γαρνίρισμα.
- Αφήνουμε την πιπερονάτα να κρυώσει και τη διατηρούμε για τρεις μέρες στο ψυγείο.