Με 3 μόνο υλικά, γίνονται σε 5’. Ψήνονται σε τηγάνι χωρίς λάδι και τις απολαμβάνεις σαν λεπτά ψωμάκια. Φτιάξε τα πιο αφράτα φουσκωτά πιτάκια στην στιγμή,...

Με 3 μόνο υλικά, γίνονται σε 5’. Ψήνονται σε τηγάνι χωρίς λάδι και τις απολαμβάνεις σαν λεπτά ψωμάκια. Φτιάξε τα πιο αφράτα φουσκωτά πιτάκια στην στιγμή, χωρίς μαγιά και φούσκωμα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 λεπτά
1

Για τις πίτες με γιαούρτι και αλεύρι

  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν (κοφτό)
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξύδι
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή άλλο βότανο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη

    Οι πίτες με γιαούρτι και αλεύρι βγαίνουν αφράτες και φουσκωτές. Σαν λεπτό ψωμί άζυμο. Ταιριάζουν με όλα τα φαγητά ειδικότερα με σούπες και φαγητά με σάλτσες.

    Για να βγουν αφράτες οι πίτες χωρίς μαγιά πρέπει να ζεστάνεις ελαφρά το γιαούρτι. Μην ξεχνάτε είναι χωρίς μαγιά αυτή η ζύμη.

    Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το αφήνουμε λίγα λεπτά πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Κάνουμε μπεν μαρί.

    Εναλλακτικά αφήνουμε το γιαούρτι, για λίγα λεπτά, κοντά στο καλοριφέρ.

    Μόλις ζεσταθεί το γιαούρτι μετά από 2’ προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το μπέικιν και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και όποιο βότανο αγαπάμε. Ταιριάζει πολύ ο άνηθος κι ο μάραθος ειδικά αν θα συνοδεύσετε λεμονάτα φαγητά. Όμως μπορείτε να βάλετε βασιλικό, δυόσμο ή κάποιο μπαχαρικό.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Προσθέτουμε μέσα το 1/2 αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να βραχεί το αλεύρι.

    Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

    Με το κουτάλι ανακατεύουμε να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.

    Την βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε.

    Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο το λιγότερο για 15’.

    Όσο πιο πολλή ώρα ξεκουράζεις την ζύμη τόσο πιο αφράτα και φουσκωτά θα γίνουν τα πιτάκια με γιαούρτι.

    Για τις πίτες με γιαούρτι

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα χέρια.

    Αδειάζουμε την ζύμη και με τα ακροδάχτυλα την δουλεύουμε απαλά.

    Σχηματίζουμε δίσκο με διάμετρο 20 εκατοστά.

    Κόβουμε σε 6 κομμάτια.

    Κάθε κομμάτι το πλάθουμε δίνοντας του σχήμα μικρής πίτας με πάχος 0,5 εκατ.

    Αφού ετοιμάσουμε όλες τις εύκολες πίτες τις ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι.

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από την επιφάνεια τους.

    Ακουμπάμε μέσα στο καυτό τηγάνι τις πίτες με γιαούρτι. Ψήνουμε για 1’ από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.

    Ζεστές όπως είναι τις ακουμπάμε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με λίγα βότανα.

    Συνοδέψτε σούπες και γενικά όλα τα φαγητά.

    Διαφήμιση

    Μυστικό

    Αποφύγετε το ζύμωμα με τα χέρια γιατί όσο ζυμώνεις αυτή την ζύμη γιαουρτιού, τόσο περισσότερο κολλάει στα δάχτυλα.

    Αν έχεις χρόνο άσε την ζύμη να ξεκουραστεί και να αφρατέψει ελαφρά. Μην ξεχνάς οι πίτες δεν έχουν μαγιά, άρα χρειάζονται χρόνο για να ξεκουραστεί η ζύμη για να φουσκώσουν οι πίτες με γιαούρτι στο ψήσιμο. Έτσι γίνονται πολύ αφράτες.

    Διαφήμιση

    Με τι θα συνοδεύσεις τις πίτες σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται