Εκτέλεση
Επιλέγουμε χοντρές ολόκληρες νιφάδες βρώμης κλασικά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν old fashion νιφάδες.
Χρειάζεται χαμηλή φωτιά για να ρουφήξει σωστά η βρώμη τα υγρά, ώστε να φουσκώσει και να μαλακώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου ή νερό, τις νιφάδες βρώμης, τους σπόρους τσία.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σε μέτρια φωτιά.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 7-8’ σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πάντα τα υλικά.
Όταν μαλακώσει η βρώμη και πήξει ο χυλός αποσύρουμε από την εστία. Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε μπούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα και να αναδέψουμε ώστε να έχει πιο αραιή κρεμώδη υφή ο χυλός.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρούτα εποχής, με ξηρούς καρπούς.
Σαν έξτρα γλυκαντικό ραντίστε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup).