Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά (iceberg, μαρούλι, φύλλα baby ρόκας) και τα στραγγίζουμε.
- Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
- Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε κι αυτά.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ελέγχουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.
- Εάν θέλουμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Έτσι θα γίνει πιο ρευστό το αποτέλεσμα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τα κρουτόν και ανακατεύουμε απαλά.
Tips
- Η σάλτσα γιαουρτιού που περισσεύει τη βάζουμε σε γυάλινο δοχείο με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.
- Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως συνοδευτική σάλτσα για κοτόπουλο ή κρέας, αλλά και ως ντιπ για ωμά ή ψητά λαχανικά.
- Περιχύστε το ντρέσινγκ την τελευταία στιγμή πάνω στη σαλάτα, ώστε να μη μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρουτόν.









