Πρασόπιτα χωρίς φύλλο

Εύκολη πρασόπιτα χωρίς φύλλο με πράσα, φέτα και γιαούρτι. Αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη. Iδανική για κάθε ώρα της ημέρας!

Εύκολη
0:45

10 μερίδες

10 λεπτά

35 λεπτά

πρασοπιτα χωρισ φυλλο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα πράσα με ¼ φλιτζανιού νερό. Τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το μισό ελαιόλαδο με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πάπρικα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να βραχούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τη φέτα, τα πράσα και τέλος το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  7. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός ρηχού ταψιού (περίπου 22×30 εκ.) και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να ψηθεί καλά η βάση.
  10. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια.
Απόρρητο