Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα πράσα με ¼ φλιτζανιού νερό. Τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το μισό ελαιόλαδο με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πάπρικα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να βραχούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα πράσα και τέλος το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός ρηχού ταψιού (περίπου 22×30 εκ.) και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να ψηθεί καλά η βάση.
- Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια.









