Ψαρονέφρι γεμιστό

Αυτό το φαγητό θα το λατρέψετε! Ψαρονέφρι γεμιστό, και πεντανόστιμο! Μαζί με τον πουρέ και τα μανιτάρια θα το απολαύσετε μέχρι την τελευταία μπουκιά

Δύσκολη
0:55

4

10 λεπτά

45 λεπτά

Αργυρώ | Ένα φαγητό που θα λατρέψετε και θα απολαύσετε μέχρι την τελευταία μπουκιά! ψαρονέφρι γεμιστό

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε το ψαρονέφρι κατά μήκος και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τις λιαστές ντομάτες και το θυμάρι και γεμίζουμε το ψαρονέφρι.
  4. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το δεύτερο.
  5. Τα κάνουμε ρολό και τα τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  6. Τα βάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το κρασί και το νερό.
  7. Ψήνουμε στους 200ºC στις αντιστάσεις για 45′.
  8. Σκίζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα υγρά να τρέξουν στο ταψί.
  9. Μεταφέρουμε όλα τα υγρά του ταψιού σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
  10. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και μόλις ζεσταθεί η σάλτσα το προσθέτουμε να πήξει.
  11. Κόβουμε σε φέτες το ζουμερό ψαρονέφρι και προσθέτουμε σάλτσα και πουρέ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 3-4 λεπτά να πιουν όλα τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
  4. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα μανιταριών στο ταψί με τον πουρέ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

  1. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το νερό και το γάλα, για να πάρουν βράση.
  2. Αλατίζουμε κατά βούληση.
  3. Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να χυλώσει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος τον πουρέ με σιμιγδάλι.
  8. Κάνουμε στρώση τη σάλτσα μανιταριών από πάνω, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο, ώστε να λιώσει το τυρί.
Απόρρητο