Γευστικό και υγιεινό πιάτο, με το ζεστό ταμπουλέ να συνοδεύει τέλεια το ψαρονέφρι. Μαρινάρετε το κρέας, μουλιάστε το πλιγούρι και συνδυάστε τα για ένα...

Γευστικό και υγιεινό πιάτο, με το ζεστό ταμπουλέ να συνοδεύει τέλεια το ψαρονέφρι. Μαρινάρετε το κρέας, μουλιάστε το πλιγούρι και συνδυάστε τα για ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
12

Για το ψαρονέφρι µε ζεστό ταµπουλέ

  • 600 γρ. ψαρονέφρι
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα μικρά ολόκληρα
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 1/4 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ψαρονέφρι

    Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και το βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο.

    Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα το λιγότερο στο ψυγείο, να μαριναριστεί.

    Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπολ με κρύο νερό για 15΄.

    Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά, να φύγουν όλα τα υγρά.

    Σε μεγάλο τηγάνι γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Ρίχνουμε το μαριναρισμένο κρέας και σιγοψήνουμε γυρίζοντάς το για περίπου 8΄, έως ότου ψηθεί καλά.

    Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

    Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κ.σ.), τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 2΄-3΄ να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το πλιγούρι και τα αφήνουμε για 5΄ ανακατεύοντας.

    Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά, ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται