"
Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο από την Αργυρώ! Εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή, με απίστευτη γεύση και νοστιμιά μοναδική. Η ιδανική λύση για εσάς που δεν...

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο από την Αργυρώ! Εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή, με απίστευτη γεύση και νοστιμιά μοναδική. Η ιδανική λύση για εσάς που δεν θέλετε να τρώτε πολύ χρόνο στην κουζίνα, αλλά θέλετε να εισπράξετε συγχαρητήρια. Τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα θα κάνουν τη διαφορά στο πιάτο σας!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

  • 1 κ. ψαρονέφρι (2 ή 3 μπαστούνια)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. μαυροδάφνη
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι με μέλι
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα και βερύκοκα)
  • Για τον πουρέ κάστανου
  • 1 κ. κάστανα καθαρισμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και προβρασμένα κάστανα)
  • 1 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μία υπέροχη συνταγή για τα Χριστούγεννα είναι το ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο. Το ψαρονέφρι ταιριάζει ιδανικά με δαμάσκηνα και βερύκοκα ενώ ο πουρές κάστανο για συνοδευτικό παντρεύεται καταπληκτικά με το χοιρινό. Ένα άκρως χριστουγεννιάτικο φαγητό από την Αργυρώ που πρέπει να σερβίρετε στο γιορτινό σας τραπέζι.

    Για το ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

    Καθαρίζουμε πρώτα τα νεύρα από το κρέας.

    Με σπάγκο ψησίματος δένουμε κάθε ψαρονέφρι ανά 4 εκ., ανάλογα με το μέγεθός του.

    Αφού τα δέσουμε όλα, κόβουμε σε μενταγιόν (κομμάτια). Έτσι κάθε κομμάτι θα παραμείνει δεμένο και θα κρατήσει το σχήμα του (μενταγιόν) κατά το μαγείρεμα.

    Σε βαθύ τηγάνι που σκεπάζεται, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.

    Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα μενταγιόν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.

    Σβήνουμε με το κρασί, το βαλσαμικό, και το κονιάκ.

    Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2 λεπτά, και προσθέτουμε το ζωμό, και το θυμάρι.

    Γυρίζουμε το κρέας με τσιμπίδα, και αφήνουμε λίγα λεπτά να γλασάρει, και να πυκνώσει η σάλτσα.

    Είναι έτοιμη, όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες.

    Διαφήμιση

    Για τον πουρέ κάστανο

    Βράζουμε χαραγμένα τα κάστανα, για 10-15 λεπτά να ανοίξουν.

    Τα ξεφλουδίζουμε, και κρατάμε 1 κιλό καθαρή σάρκα.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.

    Ρίχνουμε τα κάστανα, και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.

    Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα.

    Τα σκεπάζουμε, και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν.

    Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.

    Τα περνάμε από το μύλο του πουρέ.

    Γαρνίρουμε τον πουρέ σε φωλιά και από πάνω τοποθετούμε τα μενταγιόν.

    Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και τα φρούτα.

    Φτιάξτε τον πουρέ κάστανου, διατηρήστε τον ζεστό και τελευταία στιγμή, περάστε τον στον μύλο λαχανικών, αλλιώς αλέστε τον.

    Βίντεο

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×