Ρεβύθια με χοιρινό στην κατσαρόλα, πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, μαζί με αγκινάρες, που είναι αντιοξειδωτικές και πίτουρο βρώμης με...

Ρεβύθια με χοιρινό στην κατσαρόλα, πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, μαζί με αγκινάρες, που είναι αντιοξειδωτικές και πίτουρο βρώμης με φυτικές ίνες.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
94

Για τα ρεβύθια με χοιρινό

  • 1/2 kg ρεβύθια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 kg χοιρινό από λαιμό σε μικρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών
  • 5-6 αγκινάρες
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 3 κ.σ. πίτουρο βρώμης ή νιφάδες για το δέσιμο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια να μαλακώσουν.

    Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε (ανάλογα πόσο βραστερά είναι) μέχρι να είναι μισοέτοιμα, όχι να λιώσουν όμως.

    Για το χοιρινό

    Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια

    Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει.

    Στη κατσαρόλα

    Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια και νερό ζεστό να τα καλύπτει.

    Προσθέτουμε το  ζωμό στη ρεβυθάδα με χοιρινό.

    Βράζουμε για 30 λεπτά.

    Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σπανάκι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10-15 λεπτά.

    Ανακατεύουμε τη βρώμη (πίτουρο ή νιφάδες) με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο φαγητό να πήξει.

    Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ώμο ελαιόλαδο.

    Βγαίνει δεμένη η σάλτσα του φαγητού όχι αραιή.

    Αφήνουμε λίγο στη φωτιά να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

    Σερβίρεται ζεστό και πιστέψτε με δεν χρειάζεται να το συνοδεύσετε με κάτι άλλο.

    Να σας πω ότι χωρίς το κρέας είναι ιδανικό για περιόδους νηστείας που όλοι ψάχνουμε. 

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται