Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για να φτιάξουμε το χριστουγεννιάτικο ρύζι είναι πολύ βασικό να φύγει όλο το άμυλο του ρυζιού στο πλύσιμο.
- Βάζουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πολλές φορές με τρεχούμενο νερό στη βρύση μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό.
- Το στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα.
- Αφήνουμε το ρύζι να στεγνώσει καλά.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο γεμάτες κουταλιές βούτυρο να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα, τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες.
- Δείτε εδώ πως καθαρίζουμε εύκολα τα κάστανα.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βουτυρωθούν τα υλικά ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15΄.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄.
- Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια.
- Τα προσθέτουμε μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το καθαρισμένο ρόδι.
- Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.
- Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.