Ρύζι με καρύδια και βερίκοκα

Καλοκαιρινό και εύκολο, μοσχομυριστό και νόστιμο, με τη γεύση και το άρωμα του βερύκοκου θα σας ταξιδέψει. Δοκιμάστε το!

6

10 λεπτά

20 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΑ

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα βερίκοκα, φροντίζουμε να είναι ώριμα αλλά σφιχτά.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε τέταρτα.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για  3-4′.
  4. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά.
  5. Προσθέτουμε  τις σταφίδες το κάρδαμο την κανέλα και το ρύζι.
  6. Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν τα υλικά.
  7. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε τη φακή.
  9. Σιγοβράζουμε το ρύζι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
  10. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
  11. Όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, το ρύζι είναι έτοιμο.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5´και να τραβήξει τα υγρά του.
  13. Αφαιρούμε τον κάρδαμο και την κανέλα.
  14. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το καρύδι. Αφρατεύουμε το πιλάφι με πιρούνι και σερβίρουμε στα πιάτα.
  15. Εναλλακτικά βάλτε όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και όποιο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει.
  16. Αν θέλετε να αποξηράνετε μόνοι σας τα φρούτα δείτε εδώ οδηγίες.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Απόρρητο