Πλούσια γεύση σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδας. Γλυκό που απολαμβάνουμε όλες τις ώρες και ιδιαίτερα με τον απογευματινό καφέ.

Πλούσια γεύση σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδας. Γλυκό που απολαμβάνουμε όλες τις ώρες και ιδιαίτερα με τον απογευματινό καφέ.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
16

Για τη Sacher

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Για το γλάσο

  • 240 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Sacher

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο (σε χαμηλή φωτιά).

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά στο μίξερ, ν’ αφρατέψουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια.

    Λίγη λίγη, προσθέτουμε στους κρόκους (με το μίξερ να είναι σε λειτουργία) τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.

    Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το αλάτι ώσπου να σχηματίζουν απαλές κορυφές (όχι σφιχτή).

    Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας εναλλάξ κοσκινισμένο αλεύρι και μαρέγκα διπλώνοντάς τα απαλά με σπάτουλα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC στον αέρα.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι 22 εκ.

    Αδειάζουμε το sacher και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

    Ξεφορμάρουμε 10 λεπτά αφότου ψηθεί.

    Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη μαρμελάδα με το κονιάκ, ν’ αραιώσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.

    Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 φέτες οριζόντιες.

    Απλώνουμε την πρώτη φέτα σε πιατέλα ή τουρτιέρα.

    Με πινέλο απλώνουμε παχιά στρώση μαρμελάδας.

    Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα.

    Αλείφουμε μαρμελάδα και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα.

    Αλείφουμε με όση μαρμελάδα έχει περισσέψει όλο το γλυκό, πάνω και γύρω γύρω.

    Για το γλάσο

    Για το γλάσο, τοποθετούμε τη σοκολάτα με την κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Όταν κρυώσει το γλάσο, περιχύνουμε ελαφρά το sacher στο κέντρο για να τρέξει στα πλάγια.

    Το αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με χτυπημένη κρέμα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για γλυκά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται