Για τη Sacher
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο (σε χαμηλή φωτιά).
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά στο μίξερ, ν’ αφρατέψουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Λίγη λίγη, προσθέτουμε στους κρόκους (με το μίξερ να είναι σε λειτουργία) τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το αλάτι ώσπου να σχηματίζουν απαλές κορυφές (όχι σφιχτή).
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας εναλλάξ κοσκινισμένο αλεύρι και μαρέγκα διπλώνοντάς τα απαλά με σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι 22 εκ.
Αδειάζουμε το sacher και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Ξεφορμάρουμε 10 λεπτά αφότου ψηθεί.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη μαρμελάδα με το κονιάκ, ν’ αραιώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 φέτες οριζόντιες.
Απλώνουμε την πρώτη φέτα σε πιατέλα ή τουρτιέρα.
Με πινέλο απλώνουμε παχιά στρώση μαρμελάδας.
Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα.
Αλείφουμε μαρμελάδα και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα.
Αλείφουμε με όση μαρμελάδα έχει περισσέψει όλο το γλυκό, πάνω και γύρω γύρω.
Για το γλάσο
Για το γλάσο, τοποθετούμε τη σοκολάτα με την κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Όταν κρυώσει το γλάσο, περιχύνουμε ελαφρά το sacher στο κέντρο για να τρέξει στα πλάγια.
Το αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με χτυπημένη κρέμα.