Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ SACHER
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ SACHER
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ SACHER
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο (σε χαμηλή φωτιά).
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά στο μίξερ, ν’ αφρατέψουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Λίγη λίγη, προσθέτουμε στους κρόκους (με το μίξερ να είναι σε λειτουργία) τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το αλάτι ώσπου να σχηματίζουν απαλές κορυφές (όχι σφιχτή).
- Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας εναλλάξ κοσκινισμένο αλεύρι και μαρέγκα διπλώνοντάς τα απαλά με σπάτουλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι 22 εκ.
- Αδειάζουμε το sacher και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Ξεφορμάρουμε 10 λεπτά αφότου ψηθεί.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη μαρμελάδα με το κονιάκ, ν’ αραιώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 φέτες οριζόντιες.
- Απλώνουμε την πρώτη φέτα σε πιατέλα ή τουρτιέρα.
- Με πινέλο απλώνουμε παχιά στρώση μαρμελάδας.
- Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα.
- Αλείφουμε μαρμελάδα και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα.
- Αλείφουμε με όση μαρμελάδα έχει περισσέψει όλο το γλυκό, πάνω και γύρω γύρω.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Για το γλάσο, τοποθετούμε τη σοκολάτα με την κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Όταν κρυώσει το γλάσο, περιχύνουμε ελαφρά το sacher στο κέντρο για να τρέξει στα πλάγια.
- Το αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με χτυπημένη κρέμα.