Σαλάτα με κόκκινο λάχανο (αντιοξειδωτική)

Υλικά

Για την αντιοξειδωτική σαλάτα με κόκκινο λάχανο

  • 200 γρ. baby φύλλα σπανάκι
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/2 κόκκινο λάχανο
  • 1 μικρό τρυφερό μπρόκολο (κομμένο σε μικρές φούντες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε καρέ
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγα φύλλα μαϊντανό (ολόκληρα)
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1 κ.σ. σπόρους σουσάμι
  • Λινάρι
  • Κολοκύθι

Για το dressing

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πετιμέζι ή μέλι
  • Λίγο αλάτι

Για την αντιοξειδωτική σαλάτα

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing στο μούλτι, και τα χτυπάμε τελευταία στιγμή.

Περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.

Δείτε εδώ πώς να τεμαχίσετε εύκολα το αβοκάντο, και πώς να το κάνετε να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Ώρα για αποτοξίνωση; Δείτε εδώ 10 τροφές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αν σας άρεσε αυτή η αντιοξειδωτική σαλάτα με κόκκινο λάχανο, αβοκάντο και μπρόκολο, δοκιμάστε και την παρακάτω:

https://www.argiro.gr/recipe/salata-kokkino-laxano-antioxeidotiki/