Σαλάτα με πλιγούρι, γαρίδες και ταχίνι

Υλικά

Για τη σαλάτα με πλιγούρι, γαρίδες & ταχίνι

  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια ή σε μπαλάκια με παριζιέν
  • 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 3 κ.σ. ταχινι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει).

Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 10 λεπτά.

Το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με πιρούνι.

Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το αγγούρι, την πιπεριά, το καρότο, το ρόδι, το φιστίκι, το χυμό, το αβοκάντο, το λάδι, το ταχίνι, το πλιγούρι και τις γαρίδες.

Αλατίζουμε το πλιγούρι σαλάτα με γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.

Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι και σερβίρουμε.

Μετά το πλιγούρι σαλάτα με γαρίδες, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/salata-me-pligouri-garides-kai-taxini/