Σαλάτα με σιτάρι, παντζάρι και γιαούρτι

Σιτάρι βρασμένο σαλάτα​ με γλυκά ψητά παντζάρια. Έντονη γεύση από δροσερό γιαούρτι, αρωματισμένο με ψημένο σκόρδο και θυμάρι.

Εύκολη
0:50

2-3

10 λεπτά

40 λεπτά

σιταρι σαλατα​ - σιταρι βρασμενο σαλατα​

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα παντζάρια και τα ακουμπάμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.
  2. Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι.
  3. Τοποθετούμε ανάμεσα τις σκελίδες του σκόρδου με το ντύμα τους.
  4. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο και το μεταφέρουμε σε ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα παντζάρια. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  6. Πιέζουμε τις ψημένες σκελίδες για να πάρουμε τη μαλακή αρωματική σάρκα τους την οποία ρίχνουμε στο γιαούρτι.
  7. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τον άνηθο και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως το ψητό μαλακό σκόρδο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  8. Καθαρίζουμε τα παντζάρια από την εξωτερική φλούδα τους και τα κόβουμε πρώτα στη μέση και στη συνέχεια κάθε μισό σε τρία κομμάτια (κυδωνάτα).
  9. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βρασμένο σιτάρι.
  10. Προσθέτουμε τους ζωμούς του ψησίματος και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  11. Απλώνουμε σε ένα μπολ το σκορδάτο γιαούρτι και μοιράζουμε στην επιφάνειά του λίγα φύλλα ρόκας.
  12. Σερβίρουμε από πάνω τα παντζάρια με όλους τους ζωμούς τους.
  13. Γαρνίρουμε με ωμό φιστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Απόρρητο