Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα παντζάρια και τα ακουμπάμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.
- Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι.
- Τοποθετούμε ανάμεσα τις σκελίδες του σκόρδου με το ντύμα τους.
- Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο και το μεταφέρουμε σε ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα παντζάρια. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Πιέζουμε τις ψημένες σκελίδες για να πάρουμε τη μαλακή αρωματική σάρκα τους την οποία ρίχνουμε στο γιαούρτι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τον άνηθο και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως το ψητό μαλακό σκόρδο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια από την εξωτερική φλούδα τους και τα κόβουμε πρώτα στη μέση και στη συνέχεια κάθε μισό σε τρία κομμάτια (κυδωνάτα).
- Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βρασμένο σιτάρι.
- Προσθέτουμε τους ζωμούς του ψησίματος και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε σε ένα μπολ το σκορδάτο γιαούρτι και μοιράζουμε στην επιφάνειά του λίγα φύλλα ρόκας.
- Σερβίρουμε από πάνω τα παντζάρια με όλους τους ζωμούς τους.
- Γαρνίρουμε με ωμό φιστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.