Σαλάτα σπανάκι με ψητή κολοκύθα

Υλικά

Για τη σαλάτα σπανάκι

  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. baby leaves
  • 2 καρότα (κομμένα σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος)
  • 1 ξινόμηλο (κομμένο σε ζουλιέν)
  • 2 κ.σ. κράνμπερι ή σταφίδες
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες-φλούδες)
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλ. ψίχα από ωμό φιστίκι Αιγίνης

Για την κολοκύθα

  • 250 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι

Για τη σως μέλι-μουστάρδα

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • Αλάτι

Για τη κολοκύθα

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και το θυμάρι.

Αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά η κολοκύθα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε μια πιατέλα, βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τα bαby leaves, τα καρότα, το ξινόμηλο, τα κράνμπερις, το αβοκάντο και τα φύλλα μαϊντανού.

Από πάνω τοποθετούμε την κρύα πλέον κολοκύθα.

Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.

Δείτε πώς να το κάνετε να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Για τη σως μέλι μουστάρδα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Ανακατεύουμε κι αμέσως σερβίρουμε.

Αν σας άρεσε η σαλάτα σπανάκι με ψητή κολοκύθα θα λατρέψετε και την παρακάτω υπέροχη συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/salata-spanaki-psiti-kolokytha/