Σαλάτα σπανακόπιτα με φέτα

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού
  • Λίγα φύλλα άνηθου
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο

Για το σερβιρισμα

  • Ψημένα φύλλα ή πιτάκια

Για το ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουσταρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την παγωμένη φέτα

  • 100 γρ. φέτα
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο φρεσκοτριμμένο

Για την φέτα

Βάζουμε την φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας.

Βάζουμε την πάστα φέτας μέσα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.

Την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει τελείως.

Θα την τρίψουμε με τρίφτη πάνω στην σαλάτα.

Όση φέτα περισσέψει διατηρείται τυλιγμένη στην κατάψυξη.

Μπορεις να την χρησιμοποιήσεις σε όλες τις σαλάτες σου αλλά και σε σάλτσες.

Για την σαλάτα σπανακόπιτα

Ετοιμάζουμε το ντρεσινγκ.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι,το πιπέρι, την μουστάρδα,το λεμόνι,το ξύδι και το μέλι.

Ανακατεύουμε να διαλυθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδα ανακατεύοντας.

Με το συνεχές ανακάτεμα πήζει.

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα, τον λιναρόσπορο, και το μισό ντρεσινγκ.

Ανακατεύουμε την σαλάτα.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα,

Γαρνίρουμε με πιτάκια και λίγο ντρέσινγκ.

https://www.argiro.gr/recipe/salata-spanakopita-me-feta/