Για τη σάλτσα «Γανυμήδης»
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, τον μαϊντανό και το ξίδι.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα.
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα τουλπάνι, το δένουμε και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα δύο είδη ζάχαρης και το ξίδι.
Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.
Ελέγχουμε το αλάτι.
Διατήρηση γλυκόξινης σάλτσας
Συσκευάζουμε και κονσερβοποιούμε τη γλυκόξινη σάλτσα. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα καυτά βάζα και τα σφραγίζουμε καλά.
Βάζουμε στη βάση της κατσαρόλας υδροαπορροφητικό πανί κουζίνας και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Με τον τρόπο αυτό κάνουμε στη σάλτσα κονσερβοποίηση και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας.
Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.