Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Εξοπλισμός
Γουδί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει.
- Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο.
- Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί.
- Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι.
- Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο.
- Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.
- Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.
- Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο βασιλικού σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο.
- Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.
- Φτιάξε χειροποίητα ζυμαρικά και απόλαυσε το!
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Με το χτύπημα στο γουδί, η σάλτσα pesto γίνεται πολύ αρωματική γιατί τα φύλλα του βασιλικού συνθλίβονται και δεν ψιλοκόβονται όπως στο μπλέντερ.
- Βασική προϋπόθεση για καλό pesto Genovese είναι ο πλατύφυλλος βασιλικός. Πλύντε και στεγνώστε τα φύλλα κι αφαιρέστε τα κοτσάνια του.
- Κρατώντας μια συγκεκριμένη κυκλική φορά στο χτύπημα του, εξασφαλίζεις καλύτερα αρώματα και πιο έντονο πράσινο χρώμα.
- Τα ώριμα τυριά παρμεζάνα και πεκορίνο είναι απαραίτητα για περισσότερη νοστιμιά και πλούσια γεύση.
- Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ελαιόλαδο στο πέστο βασιλικού.
Διαβάστε ακόμα περισσότερα μυστικά επιτυχίας για την τέλεια σάλτσα πέστο βασιλικού.
Tips
- Για τέλεια σάλτσα με πέστο βασιλικού, ιδανικά, πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.