Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε πρώτα το σιτάρι από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση το σβήνουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο βραστό νερό για το ριζότο με μανιτάρια νηστίσιμο.
- Το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε λίγο να πιούν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το σιτάρι και λίγο λίγο τον ζωμό.
- Κάθε φορά που τα υλικά πίνουν τον ζωμό προσθέτουμε κι άλλον.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, πάντα βράζοντας σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σιταρότο προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Παίρνουμε μία κουταλιά από τον ζωμό του φαγητού και ρίχνουμε 4 κ.σ. κρύο νερό.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα στο ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε το νηστίσιμο ριζότο.
- Δεν το ξαναβάζουμε στη φωτιά γιατί κόβει το ταχίνι.









