Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για λίγα λεπτά να ρουφήξει.
- Το στύβουμε καλά.
- Πιέζουμε το ψημένο σκόρδο να βγει η μελωμένη ψύχα του και το βάζουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα το στημένο ψωμί και το νερό.
- Τα πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε την σκορδαλιά αμυγδάλου.
- Η σκορδαλιά αμυγδάλου είναι ελαφριά και το σκόρδο δεν μυρίζει καθόλου. Μόνο την γλύκα του ψημένου σκόρδου κρατάμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, καλά σκεπασμένη.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ
- Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα τους μέσα σε αλουμινόχαρτο.
- Ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι.
- Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα σκόρδα στους 200°C αέρα για 45′ να μαλακώσουν και να μελώσουν.
- Όταν ψηθούν τα σκόρδα, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα πιέζουμε μια μια σκελίδα και περνούμε την ψύχα ψημένου σκόρδου.
- Για ελαφριά σκορδαλιά με ψημένο σκόρδο 5-6 σκελίδες είναι αρκετές.
- Για πιο δυνατή γεύση σκόρδου διπλασιάστε την ποσότητα.
- Τα ψημένα σκόρδα διατηρούνται μέσα σε βάζο με ελαιόλαδο, για πολλές ημέρες, στην συντήρηση του ψυγείου.
Tips
- Για καλύτερη πολτοποίηση στην σκορδαλιά μουσκεύουμε τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό για 20′.