• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1750

Για τη σκορδαλιά

  • 6-7 πατάτες
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ηλιέλαιο
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 αυγό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την κάθε μια πατάτα σε καρέ.

    Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε  για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Όσο βράζουν καθαρίζουμε το σκόρδο.

    Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ.

    Τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές.

    Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.

    Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

    Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

    Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα).

    Το μίγμα γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο. 

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

    Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.

    Μυστικά

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται