Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Παίρνουμε τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί βγάζουμε την κόρα.
 - Τις βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά.
 - Όταν μουσκέψει καλά, στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.
 - Προσθέτουμε τα καρύδια και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν καλά.
 - Για να γίνει αφρός χρειάζεται πολύ καλή πολτοποίηση όλων των υλικών.
 - Προσθέτουμε το ξίδι και το απαλό ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
 - Αν δεν σας αρέσει παχύ το μίγμα, αραιώστε το με λίγο νερό.
 - Αλατίζουμε κατά βούληση στο τέλος και ελέγχουμε το ξύδι, αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα.
 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένη για αρκετές ημέρες και μάλιστα όσο μένει στο ψυγείο, τόσο πιο δυνατή γίνεται η αψάδα του σκόρδου.
 - Αν μετά από μερικές ημέρες η γεύση της είναι πολύ δυνατή σε σκόρδο, προσθέστε λίγο λάδι για να γλυκάνει και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
 
Tips
- Μπορείς να προσθέσεις καρύδια ή και αμύγδαλα.
 - Τα καρύδια δε θέλουν μούλιασμα γιατί πολτοποιούνται πολύ εύκολα.
 - Επιλέξτε ξηρούς καρπούς καλής ποιότητας. Αν “ταγγίζουν” οι ξηροί καρποί, αυτή τη γεύση θα σας αφήσουν.
 - Μπορεί να γίνει στο μπλέντερ ή στο γουδί.
 









