Σκορδόψωμο

Υλικά

  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 30 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 120 γραμ. τυρί που λιώνει
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 μπαγκέτα χωριάτικη
  • Ντοματίνια για το σερβίρισμα

Για τα σκορδόψωμα

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, τυριά, κρεμμύδι φρέσκο, και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.

Κόβουμε κατά μήκος τη μπαγκέτα.

Ισομοιράζουμε το μείγμα βουτύρου στην ανοιγμένη στα δυο μπαγκέτα.

Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 200º C για 10′ να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.

Ραντίζουμε με λίγο κρέμα βαλσαμικού για περισσότερη οξύτητα.

Εάν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, μανιτάρια ή οποιοδήποτε λαχανικό της αρεσκείας μας.

Αξιοποίησε όλα τα περισσεύματα ψωμιού και τυριών που μένουν και φύλαξε τα στην κατάψυξη.

Στα γρήγορα φτιάξε τη συνταγή για εύκολα σκορδόψωμα είτε με κομμένη φρατζόλα στη μέση είτε με φέτες ψωμιού.

Ψήσε τα και σέρβιρε τα αμέσως όσο ακόμα είναι ζεστά τραγανά και λιώνουν τα τυριά.

Απόλαυσε τα κάθε στιγμή της ημέρας.

Παίξε με συνδυασμούς τυριών ακόμα και αλλαντικών.

Φτιάξε και ένα ντιπ και απογείωσε την κάθε τραγανή ζεστή μπουκιά.

https://www.argiro.gr/recipe/skordopsomo/