Σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού

Αλείφουμε την πραλίνα σε ζεστό ψωμί ή τη χρησιμοποιούμε σαν γέμιση σε κέικ, σε μπισκότα-μπεζέδες και άλλα μικρά γλυκά.

Εύκολη
0:20

1 - βάζο

10 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Μπεν Μαρί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10΄στους 200°C.
  2. Tα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.
  3. Τα αλέθουμε στο μίξερ αφού κρυώσουν.
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα  με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα φουντούκια.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γραμ.
  8. Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Απόρρητο