"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 100 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1/2 κουτί (200 γραμ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεσμένο και καβουρντισμένο φουντούκι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αλείφουμε την πραλίνα σε ζεστό ψωμί ή τη χρησιμοποιούμε σαν γέμιση σε κέικ, σε μπισκότα-μπεζέδες και άλλα μικρά γλυκά.

    Για την πραλίνα φουντουκιού

    Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι.

    Τα ψήνουμε για 10΄στους 200°C.

    Tα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.

    Τα αλέθουμε στο μίξερ αφού κρυώσουν.

    Λιώνουμε τη σοκολάτα  με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.

    Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα φουντούκια.

    Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γραμ.

    Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως.

    Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×