Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
- Ανακατατεύουμε τη σως μουστάρδα με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά
- Προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι, τα σκόρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε πιο αραιή σως μουστάρδας με μαγιονέζα προσθέτουμε λίγο χυμό η νερό.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορείς να προσθέσεις λίγη ρίγανη στην σως μουστάρδας για κοτόπουλο και να απογειώσεις τη γεύση.
- Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
- Μπορείς να παραλείψεις το γιαούρτι και να προσθέσεις έξτρα μαγιονέζα.
- Είναι ιδανική και για ψάρι ή θαλασσινά.
- Μπορείς να έχεις έτοιμη τη σως γιαουρτιού μέλι στο ψυγείο σου σε ένα βαζάκι για να βουτάς τις τραγανές φλογέρες με τυρί, ή μπορείς να την απολαύσεις με το υπέροχο αμερικάνικο τηγανητό κοτόπουλο.
- Αραίωσε λίγο την υφή της για να γίνει πιο ρευστή ώστε να περιχύσεις όλες τις σαλάτες σου.
- Η σως μουστάρδα μέλι είναι ιδανική και για μαρινάδες.
- Αν έχεις έτοιμη σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σου, ρίξε 2-3 κουταλιές για να μαρινάρεις κομμάτια κοτόπουλου η κρέατος πριν τα ψήσεις.