Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, να γίνουν διάφανα.
- Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄- 8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.
- Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος, σως γιαουρτιού.
- Φτιάξτε και τις πίτες για σουβλάκι και δεν θα το πιστεύετε πόση νοστιμιά έχει η συνταγή αυτή!
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο, έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά.
- Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.