Σουτζουκάκια γιαουρτλού

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 1½ kg μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια (τριμμένα)
  • 1 φλ. φρυγανιά (χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν)
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι

Για το γιαουρτλού

  • 300 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τα σουτζουκάκια

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.

Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά µε το εξάρτημα ζυμώματος για 10 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει.

Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα.

Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν πλακέ.

Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5 λεπτά από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού με ψητές ντοµάτες σαλάτα.

Για το γιαουρτλού

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι.

Προσθέτουμε μέσα στο μπολ την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα.

https://www.argiro.gr/recipe/soutzoukakia-giaourtlou/