Για τις μελιτζάνες-το μπέικον
Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.
Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC.
Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη.
Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.
Για τις φακές-τη σάλτσα
Bράζουμε τις φακές για 10′.
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.
Προσθέτουμε τις φακές, το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν.
Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες και τη σάλτσα Basilico.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.
Για τα σπαγγέτι με τη σάλτσα
Εν το μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′.
Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας.
Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.