Ζυμαρικά με φακές, σε ένα ζεστό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Ζυμαρικά με φακές, σε ένα ζεστό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα σπαγγέτι με σάλτσα Basillico, ψητές μελιτζάνες, φακές και τραγανό μπέικον

  • 1 συσκ. σπαγγέτι
  • 2 συσκ. σάλτσα Basilico
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 φέτ. μπέικον
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φακές ψιλές
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγα τρίμματα φέτας
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις μελιτζάνες-το μπέικον

    Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC.

    Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη.

    Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.

    Διαφήμιση

    Για τις φακές-τη σάλτσα

    Bράζουμε τις φακές για 10′.

    Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.

    Προσθέτουμε τις φακές, το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν.

    Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες και τη σάλτσα Basilico.

    Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.

    Για τα σπαγγέτι με τη σάλτσα

    Εν το μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′.

    Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Για το σερβίρισμα

    Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας.

    Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×