Για το σπετσοφάι
Χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).
Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα.
Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.