Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γίγαντες που περίσσεψαν από το χθεσινό...

Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γίγαντες που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σπετσοφάι με λουκάνικα και γίγαντες

  • 250 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
  • 2 σκελ. σκόρδο κοµµένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σπετσοφάι

    Χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).

    Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα.

    Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται