Σπετσοφάι με λουκάνικα και γίγαντες

Υλικά

Για το σπετσοφάι με λουκάνικα και γίγαντες

  • 250 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
  • 2 σκελ. σκόρδο κοµµένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για το σπετσοφάι

Χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).

Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα.

Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.

https://www.argiro.gr/recipe/spetsofai-me-loukanika-kai-gigantes/