Για τη γέμιση
Βάζουμε πρώτα σε μπρίκι τις σταφίδες και περιχύνουμε με το κονιάκ.
Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
Αλέθουμε τα καρύδια.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και κάθε τέταρτο το κόβουμε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Λιώνουμε την μια κ.σ. φυτικό βούτυρο ή λάδι και σοτάρουμε τα ψίχουλα.
Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα από την κανέλα.
Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2 με 3 λεπτά και τα προσθέτουμε στα μήλα καθώς επίσης και το αλάτι, τα καρύδια και τη ζάχαρη (κρατάμε 2 κ.σ.).
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση.
Λιώνουμε το υπόλοιπο φυτικό βούτυρο για το φύλλο κρούστας.
Για το Στρούντελ μήλου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο κρούστας.
Το βουτυρώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Αφού στρώσουμε τα 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.
Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε τη μηλόπιτα στρούντελ σε ρολό.
Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.
Αλείφουμε το νηστίσιμο στρούντελ με μήλα με λίγο φυτικό βούτυρο, το μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.
Διαβάστε και το μυστικό μου για να φτιάξετε την ωραιότερη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!