Λαχταριστή μηλόπιτα στρούντελ για κάθε περίσταση. Η καλύτερη στιγμή για να απολαύσουμε το στρούντελ μήλου είναι όταν είναι ζεστό. Ακολουθήστε τα βήματα...

Λαχταριστή μηλόπιτα στρούντελ για κάθε περίσταση. Η καλύτερη στιγμή για να απολαύσουμε το στρούντελ μήλου είναι όταν είναι ζεστό. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και το αποτέλεσμα θα σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
23
  • 50 γραμ. σταφίδες
  • 20 γραμ. κονιάκ ή ρούμι
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 2 μέτρια μήλα
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή λάδι
  • 1/4 φλ. ψίχουλα
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 40 γραμ. καρύδια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Μόλις ψηθεί αφήνουμε 5΄και μετά αχνίζουμε

    Για τη γέμιση

    Βάζουμε πρώτα σε μπρίκι τις σταφίδες και περιχύνουμε με το κονιάκ.

    Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη.

    Αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.

    Αλέθουμε τα καρύδια.

    Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και κάθε τέταρτο το κόβουμε λεπτές φέτες.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.

    Λιώνουμε την μια κ.σ. φυτικό βούτυρο ή λάδι και σοτάρουμε τα ψίχουλα.

    Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα από την κανέλα.

    Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2 με 3 λεπτά και τα προσθέτουμε στα μήλα καθώς επίσης και το αλάτι, τα καρύδια και τη ζάχαρη (κρατάμε 2 κ.σ.).

    Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση.

    Λιώνουμε το υπόλοιπο φυτικό βούτυρο για το φύλλο κρούστας.

    Για το Στρούντελ μήλου

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.

    Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.

    Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο κρούστας.

    Το βουτυρώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.

    Αφού στρώσουμε τα 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.

    Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε τη μηλόπιτα στρούντελ σε ρολό.

    Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.

    Αλείφουμε το νηστίσιμο στρούντελ με μήλα με λίγο φυτικό βούτυρο, το μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.

    Διαβάστε και το μυστικό μου για να φτιάξετε την ωραιότερη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!

    Μετά το στρούντελ μήλου με φύλλο κρούστας, τι λέτε να δούμε και την παρακάτω τέλεια συνταγή:

    stollen - στόλεν - στόλεν συνταγή - αυθεντική συνταγή στόλεν - στόλεν γερμανικό γλυκό - χριστουγεννιάτικα γλυκά αργυρώ

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται