Για το μείγμα
Τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα.
Το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας και του αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.
Βουτυρώνουμε γύρω-γύρω το φύλλο.
Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.
Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ μήλου με σφολιάτα και με κρέμα και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
Αχνίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλουμε και κόβουμε κομμάτια.
Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.