Στρουντελ μήλου με σφολιάτα και κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να...

Στρουντελ μήλου με σφολιάτα και κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να απολαύσεις ύστερα από ένα γιορτινό τραπέζι! Σερβίρεται ζεστό με την κρέμα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για στρούντελ

  • 2 φύλλα φρέσκια σφολιάτα
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • Χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
  • 1 κ. μήλα καθαρισμένα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτ. λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Το στρούντελ μπορεί να μας έχει έρθει από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης αλλά το έχουμε αγαπήσει και το τιμούμε δεόντως και στην χώρα μας. Και πώς να μην αγαπήσουμε το στρούντελ μήλου με σφολιάτα, τόσο για την μοναδική του ζύμη σφολιάτας που θρυμματίζεται σε κάθε μπουκιά, όσο και για τη μοναδική του γέμιση που συναρπάζει. Ότι ακόμα και να πω, θα είναι λίγο. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για στρούντελ μήλου με κρέμα ακριβώς όπως σας τη δίνω και είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε και εσείς όπως και εγώ! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φύλλα ή να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο σφολιάτας για το στρούντελ μήλου με σφολιάτα και με κρέμα. Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα στρούντελ με μήλα και σφολιάτα.

    Για το μείγμα

    Τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα.

    Το βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.

    Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

    Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας και του αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.

    Βουτυρώνουμε γύρω-γύρω το φύλλο.

    Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.

    Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.

    Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ μήλου με σφολιάτα και με κρέμα και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές.

    Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

    Για το σερβίρισμα

    Αχνίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλουμε και κόβουμε κομμάτια.

    Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×