Μακαρονια με κρεμα γαλακτος απο την Αργυρω. Φανταντιστικο και χορταστικο πιατο

Μακαρονια με κρεμα γαλακτος απο την Αργυρω. Φανταντιστικο και χορταστικο πιατο

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
91
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 3/4 φλ. ροκφόρ θρυμματισμένο
  • 3/4 φλ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 3/4 φλ. γραβιέρα
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο.

    Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στα πλάγια (πριν φουσκώσει), αφαιρούμε το σκόρδο.

    Προσθέτουμε στην κρέμα τα 4 τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.

    Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και τρίβουμε πιπέρι.

    Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά (προσοχή να μη βράσει).

    Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο χρόνο όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.

    Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη ζεστή σάλτσα 4 τυριά, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται